Науково-практичний семінар на природничо-економічному факультеті К-ПНУ

31 травня на природничо-економічному факультеті К-ПНУ пройшов науково-практичний семінар: «Залучення громадськості до інвентаризації біорізноманіття заповідних територій Поділля з використанням проєкту iNaturalist».

Участь у заході взяли викладачі  кафедри біології та методики її викладання (завідувач кафедри кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Казанішена, кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк,  кандидат біологічних наук, старший викладач Наталія Рубановська), здобувачі вищої освіти К-ПНУ та працівники НПП «Подільські Товтри».

Доктор біологічних наук, професор Людмила Любінська розповіла про наукову школу «Теоретико-практичні аспекти дослідження рослинного покриву Поділля та його антропічної трансформації», яка заснована у 2011 р., а також історію проведення науково-практичних семінарів (ботанічних шкіл) із 2017 р.

Завідувач науково-дослідним відділом, старший науковий співробітник Михайло Дребет провів навчання з використання програми  iNaturalist для визначення рослин. Це нова методика, яка не лише полегшує впізнавання видів, але чітко визначає місце зростання, дату знаходження, автора і дозволяє занести дані в базу. Такі  відомості важливі не лише для національних парків, адже вони знищують «білі плями» на теренах України щодо знахідок  видів і доповнюють міжнародну базу даних. А в перспективі наші студенти й аспіранти можуть використовувати методику для курсових,  дипломних робіт і робіт доктора філософії,  публікувати результати досліджень у  міжнародних журналах.  От і  маки нашого міста будуть у світовій базі!

Наприкінці заходу студенти пройшли цікавий та пізнавальний тренінг, поспілкувалися між собою і з науковцями.

Науково-практичний семінар на природничо-економічному факультеті К-ПНУ
Прокрутка вгору