Підвищення професійної кваліфікації науково-педагогічних працівників за напрямом стартапингу

В Університеті Огієнка розпочали реалізацію програми професійного підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Стартап проектування у науково-дослідній діяльності закладу вищої освіти».

Програма реалізується у формі тренінгів, мета яких сформувати у викладачів компетентності щодо розробки стартап-проєктів, здатності до їх практичного застосування в організації освітньої та науково-дослідної діяльності.

Виконання програми підвищення кваліфікації забезпечують тренери, викладачі кафедри економіки підприємства: доктор економічних наук, професор кафедри Ірина Ящишина та кандидат економічних наук, доцент кафедри Тетяна Боднарчук. Учасниками програми є викладачі курсу «Основи наукових досліджень», у межах якого буде впроваджено модуль з наукового проєктування стартапів; заступники деканів факультетів/директора інституту з наукової роботи та міжнародних зв’язків; керівники відділів; науково-педагогічні працівники, зацікавлені у розвитку стартап-освіти в університеті.

13 листопада відбулося перше заняття, на якому розглянули мету, особливості та етапи стартап-проєктів, поняття, функції та складники стартап-екосистеми; акцентували увагу на ролі стартапів у НДР здобувачів; розглянули успішні кейси стартап-проєктів.

16 листопада черговий тренінг у межах програми було присвячено тематиці щодо формування команди стартап-проєкту. Тренери допомогли учасникам розібратися з основами командної роботи в стартапі, висвітлили етапи формування та розвитку проєктної команди, акцентували увагу на підходах до управління нею. Наприкінці зустрічі учасники тренінгу об’єдналися в команди та визначили основні проблеми, над якими працюватимуть надалі.

Після завершення тренінгу викладачі мають крок за кроком пройти всі етапи розроблення стартапу задля того, щоб набутими вміннями, навичками та реальними компетентностями поділитись зі студентством.

Загалом заняття пройшли в невимушеній атмосфері діалогу та продуктивної роботи. Тож стартуємо стартап!

Підвищення професійної кваліфікації науково-педагогічних працівників за напрямом стартапингу
Прокрутка вгору