До Дня науки: конкурс інноваційних стартап-проєктів здобувачів вищої освіти

14 травня 2024 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка в межах заходів до Дня науки відбувся конкурс інноваційних стартап-проєктів, у якому змагалися 10 студентських команд.

Відповідно до Плану реалізації у 2024-2028 рр. Стратегії розвитку Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка і проєкту «Підприємницький університет» у нашому навчальному закладі стрімко розвивається стартап-рух як серед науково-педагогічних працівників, так і серед студентської молоді. Протягом двох місяців команди здобувачів вищої освіти наполегливо працювали над розробкою унікальних стартап-проєктів за різною тематикою.

Виступи стартаперів оцінювало компетентне журі: ректор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка професор Сергій Копилов (голова); проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук. професор Світлана Миронова; координатор проєкту «Підприємницький університет», доктор економічних наук, професор Ірина Ящишина; заступники міського голови Кам’янець-Подільської міської ради Дмитро Назаренко і Вадим Мендограло; директор компанії «Агросолюшнс» Віталій Завадський; членкиня ГО «Відкрита асоціація готельєрів та рестораторів Кам’янця-Подільського» Світлана Гумінська; директор ТОВ «ВИДАВНИЦТВО АБЕТКА» і ТОВ «АБЕТКА» Ярослав Сисин; керівник відділу фітнесу SportLife у Кам’янці-Подільському Майя Петрук; голова студентської ради історичного факультету К-ПНУ Олена Вонсович.

Переможцями конкурсу стали:

І місце – команда факультету фізичної культури з проєктом «ГАЙДАНУШ»;

ІІ місце – команда факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи з проєктом «Спільні кроки»;

ІІІ місце – команда факультету фізичної культури з проєктом «Місце релаксу та енергії».

Переможцями в номінаціях за певними критеріями стали:

«Командний дух» – команда навчально-наукового інституту української філології та журналістики з проєктом «IvanGo»;

«Соціальна орієнтованість» – команда факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи з проєктом «Відпочинок для всіх»;

«Краща бізнес-модель» – команда природничо-економічного факультету з проєктом «HIVE»;

«Креативний проєкт» – команда фізико-математичного факультету з проєктом «Інформаційна система для підтримки вивчення іноземної мови»;

«Практична цінність» – команда педагогічного факультету з проєктом «Warm Wave»;

«За сміливість» – представник факультету фізичної культури з проєктом «NEST»;

«Кращий дебют» – команда факультету іноземної філології з проєктом «Einfaches Deutsh».

Стартап-рух серед студентської молоді та науково-педагогічних працівників Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка посилюється. Стартапери продовжуватимуть розробляти креативні й потрібні проєкти і брати участь у конкурсах.

До Дня науки: конкурс інноваційних стартап-проєктів здобувачів вищої освіти
Прокрутка вгору